STRAST

Kako kaže Srđan Roje:

Slijedi svoju strast! https://www.manifestiranje.com/strast

Kao što sam već navela ovdje, ovaj blog je posvećen mojim strastima. Evo i kratki opis što vas može na blogu očekivati:

STRAST 1:

Pisanje. Da ne volim strastveno pisati, ne bi bilo ni ovog bloga.

STRAST 2:

Minimalizam.

To je jedna od kategorija postova koju na ćete obilato nailaziti na blogu. Minimalizam me oduševio i potpuno promijenio moj način razmišljanja i života. Još uvijek sam nova u toj sferi i mislim da nisam još „dobar“ minimalist, no radim na tome. Nikad se ne prestaje biti minimalist, i uvijek ima još područja na kojima se može raditi i eksperimentirati. Postoji velika zajednica minimalista u svijetu koja daje dobre savjete i svoje viđenje minimalističkog načina života. S vama ću podijeliti kako sam ja postala minimalist, što to za mene znači i razne savjete o tome kako i zašto prigrliti jednostavan način života.

STRAST 3:

Transcendencija – ili nadilaženje.

Godinama, ako ne i desetljećima, bavila sam se psihologijom i došla do uvida da psihologija ima svoja ograničenja. Psihologija je postala vrlo vješta u pronalaženju uzroka pojedinih psihičkih bolesti i stanja, no još uvijek kolabira kad je u pitanju rješavanje tih istih problema. Mukotrpne i dugotrajne terapije i analize i/ili korištenje psihofarmaka zadnja su slamka spasa. 2016. godine moj se smjer okrenuo prema drugačijim načinima nošenja s psihičkim problemima. Transcendenciju na ovom blogu, onako kako ju ja vidim, nemojte smatrati isključivo duhovnom praksom. Duhovna praksa može biti jako opasna, da to lijepo formuliram: lako je zabrijati. Transcendencija je nadilaženje granica psihologije u smislu prihvaćanja da smo u osnovi svijest (conciousness) s iskustvom materijalnog svijeta i kako bismo uopće funkcionirali u ovom svijetu mora postojati nešto što se zove identitet ili ego. Identitet i/ili ego su vrlo pozitivne stvari i nikako nije potrebno prevazići vlastiti identitet. Potrebno je prestati identificirati se sa svojom pričom i vidjeti da to jest samo priča. O tome kako nastaje identitet, kako nastaju psihički poremećaji i kako prihvatiti vlastitu priču – pročitajte moja zapažanja na ovome blogu.

STRAST 4:

Aktualno

S obzirom na velik broj interesa svakodnevno pratim što se to u našoj tužnoj zemlji, ali i svijetu, zbiva. Budući da sam povratnik i da sam dobar dio života provela u inozemstvu, volim uspoređivati vanjska događanja sa zbivanjima kod nas i volim proučavati što to druge zemlje rade drugačije. U prošloj verziji bloga bila sam vrlo angažirana oko politike i gospodarstva, no i mene je, kao i veliku većinu građana koji su odlučili otići, obuzela apatija i tuga zbog smjera u kojem se naša zemlja kreće. Ako, i kad, me ulovi, pozabavit ću se nekim općenitim pitanjima politike, gospodarstva, rada, sociologije, arhitekture i urbanizma i sl.